Vegansk Creme Al Toum

Posted in Hälsa, Mat på veganska, Recept, Vegetariskt

20170326_095140

Okej guys! Trycket på efterfrågan made me do this! Late night recept på libanesisk vitlöksfluff, Creme Al Toum.

Ingredienser

3 st vitlöksklyftor

9 msk kikärtsspad

4-6 msk citronsaft (färskpressad)

7-8 dl rapsolja

Gör såhär:

1. Ta fram en stor bunke, helst i metal. Ps! Den måste vara snustorr, helt fri från fett och gärna förkyld i kylen. Annrs lägger den sig pladdask. Elvispa kikärtsspad fast likt när du gör en maräng. Tillsätt citron juice och vispa ytterligare.

2. Placera bunken på en blöt trasa så den inte glider runt. Häll en tunn, tunn stråle rapsolja samtidigt som du med andra handen elvispar ner oljan. Vispar du inte ner oljan tillräckligt samtidigt som du häller kommer det att skära sig. Upplever du att krämen inte är tillräckligt ”krämig” eller fast nog kan du tillsätta lite extra olja.

20170326_095226

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.