Crispy Oumph Nuggets

Posted in Okategoriserade

20170615_172020Receptet finner ni längst ner i inlägget.

Hej fantastiska ni,
Jisses, jisses och jisses vad jag haft att göra men oj så skoj! Jag och mina underbara kidos.
Igår var det sommarfest på förskolan och självklart tog jag tillfället i akt att bjuda både föräldrar och barn på vegetariskt. Blev en succé!
Så fantastiskt roligt att få ett ansikte till alla föräldrar. Lika goa och härliga som sina kloka små skapelser!
20170615_181221

20170615_181204

20170615_181255

20170615_181310

20170615_181240

Började laga mat tisdag vid halv åtta på morgonen. Höll på för fullt då jag plötsligt såg att klockan redan slagit tre på natten(!!!) Nä nu måste jag sitta ner en sväng, tänkte jag som kort därefter tvärdäckar med smutsigt förkläde och allt! Vaknade vid fem på morgonen, MIN MAT. Därefter var det fullt ös fram till kalaset. Dygnade med andra ord på jobbet. Självklart helt på eget initiativ. Men jag menar, vilket golden moment att visa hur mycket gott man kan skapa på vegetabilier hallå! Ett sådant tillfälle man måste ta i akt hur ohälsosamt och omänskligt det än må vara. Hade nog varit mycket enklare om en inte behövde pausa för att göra två luncher samt frukostar parallellt med allt kalasgott. Men en klagar inte. Älskar mitt kök! Bor gärna där för min del, haha!20170615_172035 Hur som helst blev det Oumph-madness! Oumph är ett sånt där substitut som kan lura vilken allätare som helst. Perfekt för tillfällen som dessa.
Tillskillnad från kött som annars ruttnar i tarmarna är de snarare fördelaktiga med sitt fiberrika innehåll. Dessutom är det befriat från kolesterol. Till och med kolesterolsänkande! Utöver detta även rikt på protein, järn och folsyra (B9).
Med detta vill jag säga GO OUMPH!

Då jag stod i köket och barnen kom inspringandes gav jag de en varsin bit deg. Brukar nämligen få deras expertishjälp vad gällande kryddning, salt osv. Hur som helst blev reaktionen, kan vi få mer snälla?!
Blev helt paff. Deg? Tja? En liten, liten bit till fick de. Sen förklarade jag att vi måste ha så vi kan få några biffar också, haha! Barnen instämde att det var nog en bra idé.
20170615_182556Crispy Oumph Nuggets 

Ingredienser
1 pkt oumph, the chunk tinad
3 msk potatismjöl
3 msk kokosgrädde
2-4 tsk curry, gul
1 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
Salt och svartpeppar

Till panering
Mjöl
Kikärtsspad
Krossad cornflakes
Rostad lök (alternativt)

Gör såhär:

1. Grovmixa Oumph till små, små bitar. Observera, inte till en slät pure utan mer som finhackat. Har du en matberedare som mixar pulserande är det perfekt!
Rör ihop alla ingredienser så det blir jämt fördelat. Smaka gärna av så du är nöjd med kryddningen.

2. Lägg ut den grovkorniga oumph-degen på en ren arbetsyta med utrymme.
Kavla till önskad tjocklek. Jag uppskattade mina vara cirka 2 centimeter.
Ta en hjärtformad pepparkaksform och tryck ut dina biffar. Upprepa tills att degen är slut.
Du avlägsnar de lättast med hjälp av en stelspade alternativt osthyvel.
Plasta över biffarna och ställ in i frysen cirka 30-60 minuter.

3. Jag gjorde som följande att jag blandade rostad lök och cornflakes i en bytta och enbart cornflakes i den andra.
Doppa först i mjöl, sedan kikärtsspad och sedan i blandningen med både lök och cornflakes. Upprepa ytterligare en gång men avsluta i den med enbart cornflakes.
Går såklart bra utan röstad lök men blev verkligen supergott!

4. Hetta upp en stekpanna och ha i generöst med neutral olja.
Stek vardera sida i cirka två minuter. Placera sedan på en tallrik klädd i lite hushållspapper.
20170615_171422
20170615_171444

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.