Bruschetta di Cavini

Posted in Hälsa, Kost, Mat på veganska, Matinspo, Okategoriserade, Recept, Vegetariskt

Receptet på Bruschetta di Cavini finner ni längst ner i inlägget!

Då var måndag åter kommen och jag hoppas att ni alla där ute i cyber space haft en lika magisk helg som jag själv! SOM jag dansat. SÅ mycket att mina ben värker, haha! Underbart. Precis som det ska vara säg.

Denna veckan är jag som ni vet på ”familjeturne” och därför inte på plats i förskoleköket. Så nu då jag håller på med redigering utav bilderna på barnen fysiskt värker det i bröstet på mig. Jag kommer att sakna, sakna, sakna dem så mycket!! Jag menar… Tanken på att inte få se mina kloka vänner förens om en hel vecka känns verkligen jättegrått och sorgligt! Dem färgar ju min vardag. Så vi får väl se om jag står ut.

Imorse gästade jag P4 Gävleborg med anledning av Matbloggspriset. Den intervjun kan ni höra HÄR!Dessutom har ETC tolkat ett besök hos oss i ett fantastiskt fint utfört reportage vilket ni såklart också kan ta del av HÄR!

Som bekant för många utav er ägde FN-dagen rum nu under förra veckan. Något vilket vi på Mulledalen självfallet uppmärksammade genom ett internationellt tema-knytkalas tillsammans med både föräldrar som barn och personal. Uppslukad av kokboksjoks i köket hade jag dessvärre inte möjlighet att delta i självaste ”kalaseriet”. Däremot var det givet för mig att bidra med något till bordet. Det var då som Bruschetta di Cavini kom till liv. Och JISSES så goda dem blev! Måste, måste, måste testas.Recept avser drygt 40 snittar

Ingredienser

1 pkt toastbröd
4 vitlöksklyftor
100 gram vegetabiliskt smör
Olivolja
Balsamico
Flingsalt
Bjäst

Oumphblandning
1 kruka färsk basilika, finhackad
1/2 fpk Oumph, Salty n smoky
1/2 kilo tomater

Pestofärskost
450 gram vegansk färskost (rek påmackan)
3 dl vegansk gräddfil (rek ifraiche)
1 gullök
130 gram pesto (rek hemmagjort alt. Matric)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär av kanterna på bröden (Tips! spar, krydda med kanel samt kardemumma och torka i ugnen till skorpor/snax. Kidsen älskar dem!!!).
Dela så du får som trekanter. Smält smör i rikligt med olivolja. Pressa i vitlök. Ställ åt sidan under tiden som du fortsätter med nästa steg så att smöret verkligen får uppta smak av vitlöken.

2. Fin-, finhacka gullök, stek mör och gyllene. Blanda med resterande ingredienser till pestofärskosten.

3. Stek oumphen tills dess att du fått en fin stekyta. Låt svalna hastigast.
Finhacka tomat och basilika. Grovhacka oumph och blanda samman allt.

4. Placera bröden på en plåt och pensla över smöret. Låt grädda i cirka 10 minuter tills dess att de fått en fin och gyllene färg.

5. Ha på de två olika komponenterna. Jag valde att lägga oumphblandningen först och sedan spritsa på färskosten men det går ju såklart vilket som. Behändigast är nog tvärtom. Anpassa mängden efter antalet snittar du planerar att göra.
Smula över lite bjäst, flingsalt och ringla därefter över balsamico.
Nu är du redo för gästerna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.